Horsmasarvet

4dl vehnäjauhoja
3dl juustoraastetta
3,5tl leivinjauhetta
1tl suolaa
75g pehmeää margariinia
2,5dl kermaviiliä

täyte:
250g maustamatonta tuorejuustoa
2.3rkl hienonnettua ruohosipulia
n. 5 horsman lehdet hienonnettuna
voiteluun munaa
juustoraastetta päälle

Sekoita kaikki taikinan ainekset keskenään tasaiseksi taikinaksi. Älä vaivaa.
Sekoita täytteen ainekset keskenään.
Taputtele taikinasta kaksi pyörylää, jolle levität täytteen. Jaa taikinapyörällä kymmeneen yhtä suureen osaan. Pyöritä sarviksi aloittaen leveästä päästä.
Voitele munalla ja ripottele päälle juustoraastetta.
Paista 225asteisessa uunissa noin 20minuuttia.


Kategoria: 
Suolaiset leivonnaiset

Lisää uusi kommentti

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
CAPTCHA
Tämä kysymys esitetään, jotta lomakkeen automatisoitu käyttö voitaisiin estää.
Fill in the blank.

Historiaa

Ruustinna KartanoHaapaveden palvelu- ja luontoalan yksikön Noran historia alkoi vuonna 1892, kun paikkakunnan ruustinna (Eleo)nora Pöyhönen perusti pappilaan oppilaitoksen, jossa opetettiin kasvisten viljelyä ja käyttöä kansakoululapsille. Ruustinna tiesi, että kasvikset ovat taloudellisesti ja ravitsemuksellisia tärkeitä ruokatalouksille. Jatkossa ruustinna suuntasi koulutuksen nuorille naisille, joiden kautta tieto tuli varmimmin kotitalouksien käyttöön.

Lähiruuan käytön ja tunnettavuuden edistäminen kuuluu Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymän tavoitteisiin. Ruustinnan ansiokkaan elämäntyön kunniaksi Haapaveden ammattiopiston puutarhamyymälän uusi nimi on Ruustinnan Puutarhapuoti.