Yrttisalaatti

vuohenputken lehtiä ja nuoria versoja
voikukan lehtiä
maitohorsman lehtiä
mustaherukan lehtiä
suolaheinää
ketunleipää
syötäviä kukkia (apila, ruusu, orvokki)
ruohosipulia
(vinaigrette öljyä)

Huuhdo tarvittaessa lehtiä ja pilko ne. Poista voikukan lehdistä kitkerä keskiruoti. Pilko lehdet salaattiastiaan. Lisää öljyä ja pyörittele salaattiaineksia kunnolla, jotta öljy levittyy kunnolla yrtteihin. Koristele syötävillä kukilla.

Vinaigrette-öljy
1 valkosipulinkynsi
2-3 rkl punaviinietikkaa
1 tl sinappia
suolaa
1 dl oliiviöljyä

Sekoita kulhossa hienonnettu valkosipulin kynsi, viinietikka, sinappi ja suola. Lisää öljy ohuena nauhana varovasti sekoittaen.

Kategoria: 
Salaatit

Lisää uusi kommentti

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
CAPTCHA
Tämä kysymys esitetään, jotta lomakkeen automatisoitu käyttö voitaisiin estää.
Fill in the blank.

Historiaa

Ruustinna KartanoHaapaveden palvelu- ja luontoalan yksikön Noran historia alkoi vuonna 1892, kun paikkakunnan ruustinna (Eleo)nora Pöyhönen perusti pappilaan oppilaitoksen, jossa opetettiin kasvisten viljelyä ja käyttöä kansakoululapsille. Ruustinna tiesi, että kasvikset ovat taloudellisesti ja ravitsemuksellisia tärkeitä ruokatalouksille. Jatkossa ruustinna suuntasi koulutuksen nuorille naisille, joiden kautta tieto tuli varmimmin kotitalouksien käyttöön.

Lähiruuan käytön ja tunnettavuuden edistäminen kuuluu Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymän tavoitteisiin. Ruustinnan ansiokkaan elämäntyön kunniaksi Haapaveden ammattiopiston puutarhamyymälän uusi nimi on Ruustinnan Puutarhapuoti.