Kesäinen juoma

5l vettä
5l mustaherukanlehtiä
2 raparperin vartta (pilko paloiksi)
500g sokeria
25g sitruunahappoa (apteekista)
jääpaloja

Huuhtele mustaherukanlehdet sekä raparperit ja laita isoon kattilaan tai ämpäriin. Ripottele päälle sitruunahappo. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja kaada herukoiden ja raparperien päälle. Anna hautua seuraavaan päivään. Siivilöi juoma seuraavana päivänä. Lisää sokeri ja sekoita. Laita kylmään odottamaan kesävieraita. Koristele juoma ennen tarjoilua mustaherukanlehdillä ja raparperinpaloilla. Jos haluat juomaan lisää hapokkuutta, voit lisätä kivennäisvettä. Kesäjuoma säilyy parikin viikkoa pullotettuna. Juoman voi myös pakastaa.

Kategoria: 
Juomat

Lisää uusi kommentti

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
CAPTCHA
Tämä kysymys esitetään, jotta lomakkeen automatisoitu käyttö voitaisiin estää.
Fill in the blank.

Historiaa

Ruustinna KartanoHaapaveden palvelu- ja luontoalan yksikön Noran historia alkoi vuonna 1892, kun paikkakunnan ruustinna (Eleo)nora Pöyhönen perusti pappilaan oppilaitoksen, jossa opetettiin kasvisten viljelyä ja käyttöä kansakoululapsille. Ruustinna tiesi, että kasvikset ovat taloudellisesti ja ravitsemuksellisia tärkeitä ruokatalouksille. Jatkossa ruustinna suuntasi koulutuksen nuorille naisille, joiden kautta tieto tuli varmimmin kotitalouksien käyttöön.

Lähiruuan käytön ja tunnettavuuden edistäminen kuuluu Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymän tavoitteisiin. Ruustinnan ansiokkaan elämäntyön kunniaksi Haapaveden ammattiopiston puutarhamyymälän uusi nimi on Ruustinnan Puutarhapuoti.