Ajatelmia lähiruuasta

Jälkitunnelmia Käpylän Kekri-illasta

En ole koskaan aikaisemmin saanut viettää niin mukavaa ja tunnelmallista iltaa kuin työni puolesta sain olla mukana järjestämässä. Vietimme perinteistä kekri-iltaa Oulaisten Käpylässä lauantaina 12.10.2013. Illallis- ja juhlapaikaksi Oulaisten Käpylä on aivan ihana paikka. Wanhan Woiman idylliset rakennukset ja miljöö luovat ihastuttavat puitteet kekri-illallisten järjestämiseen. Käpylän vanha koulu on vanha hirsirakennus, josta koristelemalla saa tunnelmallisen, juuri tähän tilaisuuteen sopivan paikan.  Tunnelmaa täydensi vielä ihanat vanhat astiat ja asetelmat.

Väkeä tilaisuuteen tuli ihan mukavasti, illalliskortin oli lunastanut yli 60 henkeä. Tervetulosanat lausui Anna Mari Simunaniemi. Lisäksi illan ohjelmistoon kuului mm. trumpetinsoittoa, jota esitti Janne Nietula. Lisäksi tilaisuudessa lausui pöytäpuheen Sirpa Kortet. Runoutta esitti Lea Mattila.  Ilta jatkui hyvän ruoan parissa, alkuruokana oli nauriskeittoa ja rieskaa. Pääruokana tarjoiltiin hernetuuvinkia, kesäsalaattia, punajuurisalaattia, suolasilakoita, juurikas-sianlihapataa, ruskistettua kaalia, puolukkasurvosta ja jälkiruokana oli vasikantanssia eli uunijuustoa ternimaidosta. Illan päätteeksi joimme vielä kakkukahvit.

Ruoka valmistettiin Oulaisten keskustassa, helluntaiseurakunnan keittiöllä, josta sitten lämpölaatikoilla ruoka siirrettiin Käpylään. Käpylään ei tule vettä, joka toi ruoanlaittoon ja tiskaukseen uuden haasteen.  Käytetyt astiat pakattiin laatikoihin ja kuljetettiin pesuun seurakunnan keittiölle. Tästäkin selvittiin hienosti talkooväen turvin. Talkooporukalla järjestettävä tilaisuus on hieno osoitus ’yhteen hiileen puhaltamisesta’. Talkootunteja kertyi mukavasti mutta siitä huolimatta väki oli sitä mieltä, että jälleen ensi vuonna juhlat järjestettäisiin.

Regina Kahlos

LaatuTuote-hanke

Lisää uusi kommentti

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
CAPTCHA
Tämä kysymys esitetään, jotta lomakkeen automatisoitu käyttö voitaisiin estää.
Fill in the blank.

Historiaa

Ruustinna KartanoHaapaveden palvelu- ja luontoalan yksikön Noran historia alkoi vuonna 1892, kun paikkakunnan ruustinna (Eleo)nora Pöyhönen perusti pappilaan oppilaitoksen, jossa opetettiin kasvisten viljelyä ja käyttöä kansakoululapsille. Ruustinna tiesi, että kasvikset ovat taloudellisesti ja ravitsemuksellisia tärkeitä ruokatalouksille. Jatkossa ruustinna suuntasi koulutuksen nuorille naisille, joiden kautta tieto tuli varmimmin kotitalouksien käyttöön.

Lähiruuan käytön ja tunnettavuuden edistäminen kuuluu Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymän tavoitteisiin. Ruustinnan ansiokkaan elämäntyön kunniaksi Haapaveden ammattiopiston puutarhamyymälän uusi nimi on Ruustinnan Puutarhapuoti.